Oświadczenie - pozew przeciw Home.pl

OŚWIADCZENIE

W związku z rozpowszechnianiem przez spółkę home.pl S.A. nieprawdziwych i wprowadzających w błąd wiadomości, które naruszają dobre imię spółki nazwa.pl sp. z o.o. oraz inne obowiązujące przepisy prawne, w dniu 20.07.2018 r. spółka nazwa.pl sp. z o.o. złożyła w sądzie powszechnym pozew przeciwko home.pl S.A. na podstawie ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503 z późn.zm.). Spółka nazwa.pl sp. z o.o. zastrzega również możliwość podejmowania dalszych działań prawnych, w tym inicjowania stosowanych postępowań, dotyczących rozpowszechniania przez home.pl S.A. nieprawdziwych i wprowadzających w błąd wiadomości.
Spółka nazwa.pl sp. z o.o. z całą stanowczością będzie dochodzić swoich praw i bronić swojego dobrego imienia na drodze sądowej. W postępowaniu sądowym nazwa.pl sp. z o.o. reprezentowana jest przez pełnomocnika, adwokata Jerzego Stachowicza, z Kancelarii Stachowicz Ptak Adwokaci i Radcowie Prawni SP z siedzibą w Krakowie.
Wszelkie pytania związane z tokiem postępowania należy kierować do Kancelarii Stachowicz Ptak Adwokaci i Radcowie Prawni SP.
W imieniu spółki nazwa.pl sp. z o.o.
 Łukasz Matusik

Oświadczenie - pozew.pdf

Polska firma od 9 lat rejestruje globalne domeny bez pośredników

W czerwcu 2009 roku polska firma NetArt Registrar, należąca do grupy kapitałowej nazwa.pl, uzyskała akredytację ICANN - Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, amerykańskiej  instytucji odpowiedzialnej za  rejestrację domen globalnych. Dziś, w obliczu RODO oraz w związku z kwestiami dotyczącymi bezpieczeństwa danych Abonenta, umowa ta nabiera dodatkowego wymiaru.
NetArt Registrar sp. z o.o. rejestratorem nazw domen .de

NetArt Registrar, spółka należąca do nazwa.pl, dołączyła do grona członków Niemieckiego Centrum Informacji o Sieciach - DENIC (Deutsches Network Information Center), które jest organem administracyjnym i rejestracyjnym dla wszystkich domen z końcówką .de.
200 000 certyfikatów SSL w nazwa.pl!

Google wprowadziło długo zapowiadaną zmianę dotyczącą szyfrowania protokołu HTTP.  Od teraz każda strona, która nie posiada zabezpieczenia w formie certyfikatu SSL, chroniącego dane użytkownika, będzie oznaczana jako niebezpieczna. Tymczasem nazwa.pl wydała już ponad 200 tys. z planowanych 500 tys. certyfikatów SSL, które mają otrzymać klienci firmy w ramach posiadanych domen.
Nazwa.pl rewolucjonizuje polski Internet

Nazwa.pl jednego dnia zmieniła oblicze polskiego Internetu. Dziś rozpoczął się proces nadawania certyfikatów SSL dla ponad 500 tys. domen klientów firmy. Jakby tego było mało, nazwa.pl masowo wprowadziła także protokół HTTP/2 wykorzystujący bezpieczne połączenia z użyciem komercyjnych certyfikatów SSL, diametralnie przyspieszając działanie serwisów WWW swoich klientów. Oba wdrożenia realizowane są w ramach dotychczasowej opłaty za domenę i hosting. Od tej pory klienci firmy wraz z domeną otrzymają certyfikat SSL całkowicie za darmo.